Om oss

En framgångssaga från start

MEXL är ett konsultföretag inom bygg- och projektledning, buller och vibration, projektering,  entreprenadbesiktning och energi samt markexploatering och lantmäteri. Vi arbetar både mot privata och offentliga aktörer och har vår  utgångspunkt i Uddevalla och Göteborg men har uppdrag på flera orter, i huvudsak inom Västsverige.

Vår historia

ML Projektledning i Uddevalla grundades 2007 av Marcus Larsson. Med bakgrund inom lantmäteri och flera års erfarenhet av byggbranschen expanderade ML Projektledning snabbt och har sedan dess vuxit stadigt. Som ett komplement till ML Projektledning bildades 2017 dotterbolaget Bergmex, ett företag med spetskompetens inom vibrationer. Efter flera år av ett tätt samarbete valde bolagen våren 2021 att bilda en ny, gemensam organisation – MEXL AB. En starkare, bredare och tydligare organisation med spetskompetenser inom bygg- och projektledning, buller och vibration samt projektering.

Oktober 2021 förstärkte MEXL sin kompetens ytterligare genom att förvärva KL Projektteknik med lång erfarenhet inom entreprenadbesiktningar och energi samt bygg- projekt- och projekteringsledning för alla typer av husbyggnadsprojekt.  Därefter forstsatte MEXL att utöka sin kompetens genom att lansera ett nytt affärsområde – Markexploatering och Lantmäteri. Ett tillskott som innebär att MEXL nu kan erbjuder tjänster genom hela byggprocessen, från idé till färdigt projekt. 

Skräddarsydda projekt

MEXL  arbetar som ett konsultföretag inom bygg- och projektledning, projektering, buller och vibration, entreprenadbesiktning och energi samt markexploatering och lantmäteri. Vi hjälper våra kunder att hålla i allt från små till stora anläggningsprojekt och jobbar mot både privata och offentliga aktörer. Ingen är för stor, ingen är för liten – och alla projekt bemöts med samma engagemang och driv.

Vi är inte knutna till den ort eller plats vi jobbar på men utför alltid platsbesök på det aktuella området, därefter kan vi jobba på distans för att effektivisera arbetet och hålla nere kostnaderna.